Két darab 'Viscoflu' felíratú doboz

Viscoflu®, győzelem a nátha tünetei ellen

Viscoflu® Használati utasítás

A Viscoflu® egyszer használatos orvostechnikai eszköz, a sűrű és letapadt nyákkal járó légúti betegségek kezeléséhez: akut bronhitisz, krónikus bronhitisz és exacerbációja, tüdőemfizéma, cisztás fibrózis, bronhiektázis, rino-szinuzitisz, váladékkal járó otitis.

Mik a Viscoflu® hatóanyagai? Hogyan hat a Viscoflu®?

A Viscoflu® hatóanyagai között szerepel a steril pufferolt hipertóniás NaCl oldat, ez közvetlenül a nyálkahártyán alkalmazva ozmózissal szívja el a vizet a sejtekből a sejtek közötti közegbe, így növeli a víz koncentrációt a nyálkahártya nyákban, felhigítja azt és elősegíti az eltávolítását; illetve az N-acetilcisztein, mely a cisztein aminosav acetilezett formája, a nyákkal közvetlenül érintkezve nyákoldó hatású. A szulfhidril gyökök jelenléte a molekulában teszi lehetővé a nyák diszulfid hídjainak bontását, melynek így csökken a viszkozitása. Az NAC antioxidáns hatása kedvező a légzőrendszer nyálkahártya mozgására nézve.

Ezen összetevők együttes erejével veszi fel a harcot a sűrű és letapadt nyákkal járó alsó és felső légút betegségekkel szemben.

Célzottan lokálisan hat, így fizikai/mechanikai módon oldja az orrban található sűrű, ragadós nyákot.

Az inhaláció révén a hatóanyagok a hatás helyére jutnak, éppen ahová kell. Légző rendszeri betegségek gyógyításában az inhaláció a hatóanyag bevitel legésszerűbb módját képviseli, mivel a célszerven direkt hatást tesz lehetővé. Az inhalálással közvetlenül a légúti nyálkahártyára juttatható a hatóanyag, ami a hatását a helyszínen fejti ki, ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. Nem terheli meg szisztémásan a szervezetet.

A Viscoflu® ampulla nem tartalmaz színezék vagy adalékanyagot szervezet kémiai anyagokkal történő terhelését ezáltal csökkenthetjük.

Mire jó a Viscoflu?

 • Alkalmas a megfázás, vagy orrdugulás esetén letapadt váladék oldására
 • Hatékony alternatíva lehet az orrspray helyett akár hosszú távon
 • Megoldást nyújt orrmelléküreg gyulladás (rino-szinuszitisz) esetében,
 • N-acetilciszteinnel segít a biofilm képződés meggátolásában, kötésének feloldásában a makacs felsőlégúti megbetegedések esetében **

Mikor alkalmazzuk?

 • megfázás esetén letapadt váladék oldására
 • orrmelléküreggyulladás (rino-szinuszitisz) esetén
 • akut hörghurut (bronchitis),
 • krónikus hörghurut (bronchitis) és exacerbációja,
 • orrváladékkal járó középfülgyulladás (otitis)
 • tüdőtágulás (tüdőemfizéma),
 • hörgőtágulat (bronhiektázia),
 • cisztás fibrózis
Hol vásárolhatok?

Hogyan használjam a Viscoflu®-t?

Viscoflu® steril oldat használható inhaláló/porlasztó készülékekben a bronchusok eléréséhez; közvetlenül a fül vagy orr mosáshoz befecskendezve; az endobronchiális szintre juttatva befecskendezésselállandó katéter, bronhoszkóp, stb. használatával

Aeroszolos használat: kezelésenként 1 ampulla napi 1-2 kezelés során 5-10 napig. A kezelés gyakoriságát az orvos határozza meg széles tartományban, az elérendő klinikai és terápiás hatás függvényében.

A felnőtt és gyerek adag nem különbözik. Befecskendezés és fül-vagy orrmosás: ½-1 ampulla alkalmanként. Endotraheális/bronhiális befecskendezés: alkalmanként 1 ampulla, napi 1-2 alkalommal, vagy szükség szerint.

Hogyan tároljam a Viscoflu®-t?

Csomagolása dobozonként 5 ampulla.

Az ampulla csak használat előtt bontandó fel: nyitott állapotban max. 24 órán át, hűtőszekrényben tárolható.Ha más szerrel keverték az oldatot, akkor a lehető legrövidebb idő alatt felhasználandó, nem tárolható.

A jelzett eltarthatóság megfelelően tárolt, fel nem bontott csomagra érvényes. Ne használja a jelzett lejárat után. Gyermekektől elzárva tartandó.

Mik az esetleges nem kívánatos mellékhatásai a Viscoflu® ampulla használatának?

Az oldat magas sótartalma miatt a Viscoflu® használata helyi irritációkhoz vezethet, ami hörgőgörcsöt, az orrnyálkahártyán égő érzést, orrfolyást, hányingert és hányást okozhat.

Ezek közül a köhögési reflex tolerálható erősödése kívánatos hatás, mivel segíti a köptetést és a légutak kitisztulását. A mellékhatások az alkalmazás megszűntével rendszerint eltűnnek. Ha mégsem, forduljon orvosához. A használati útmutató betartása csökkenti a mellékhatások kockázatát.

Hol vásárolhatok?